Menu
Gildia Pióra na Patronite

Całe życie kropli

Teksty z obrazami - Całe życie kropli - exsilentio
Całe życie kropli - exsilentio

Kropla na krańcu kranu,
Jak zasypiający gibbon,
Puszcza gałąź znaną
Nim nadzieje miną.
Jeden prosty shot
Całe to życie.
Migotliwy knot
Tańczy w zachwycie:
Zamiast do wora
Pakować gary
Lepiej wieczorem
Zatrzymać zegary!...
Piękna ta Twoja drewniana strzecha.
I lubię jak się uśmiechasz...
Ta chwila lśniła jasno.
Plum!
I kropla zgasła.

Quid Quidem

41 787 wyświetleń
578 tekstów
6 obserwujących
  • kukaczka

    28 November 2021, 07:28

    ..brawo ✍️
    Plum!
    i kropla..
    następna w kolejce w identycznej sukience

    • exsilentio

      28 November 2021, 12:15

      Nie ma dwóch kropel o identycznych sukienkach tak jak nie ma dwóch identycznych śnieżynek.
      Czasem, owszem, można mieć takie wrażenie... Ale kiedy spojrzy się bliżej to powala ogrom różnic. To tak jak z gwiazdami.. Niby wszystkie to kropki mniej więcej takie same.. A to kompletnie różne światy.. Pozdrawiam

    • kukaczka

      28 November 2021, 14:24

      ..tak, jeśli spojrzy się bliżej, dokładniej - to tak !