Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ciężka głowa

Kropla leci z nieba
Setna, miliardowa
Ciężkie chmury
Ciężka głowa

To na burzę się zbiera
Deszcz rzęsisty i gwałtowny
Wiatr, kurz z ulicy zabiera
Każdy kamyk przemoczony

Siedzę w to wpatrzony
I rozmyślam powoli
Zadumany i zdziwiony
Co dobre, a co boli?

Sierpień znów następny
Ten, co przed laty tak smętny
Który utkwił cierniem w sercu
Po przystani mej zamknięciu

I choć wypogadza się już
I opada poderwany kurz
Ja jak posąg w stateczności
Myślę o tamtej przeszłości

https://www.youtube.com/watch?v=9wvqcQ3MHE0

66 747 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • M44G

    12 August 2019, 18:12

    Dzięki i pozdrawiam Kati.

  • kati75

    9 August 2019, 08:56

    deszcz! wspomnienia jak krople spłyną z serca....;-)pozdrawiam Maniek

  • M44G

    8 August 2019, 18:48

    Dziękuj serdecznie Ewo.

  • motylek96

    8 August 2019, 05:11

    Nastalgicznie, sierpnia nastaraja. Ładnie.