Menu
Gildia Pióra na Patronite

Myśli wyznakowane

. (kropka) Zamyka bzdur wylanych w myśli tysiące.
.. (Dwie kropki) Żeby czasem skryć w niedopowiedzeniu słowo wątpiące..
... (Trzykropek) Gromadzi uczuć komnaty, słów labirynty tak groteskowo nienazwane...
! (Wykrzyknik) Krzyczy! Ponagla! Kocha! Nienawidzi! Bo podkreśla myśli ekspresyjnie wylane!
? (Znak zapytania) Masz jakieś pytania? Czy chcesz wiedzieć coś jeszcze?
: (Dwukropek) o: tu pada jakaś odpowiedź nareszcie
, (przecinek) wiadomo, że dzieli i łączy, w zależności od położenia
- (myślnik) ciągle się domaga jakiegoś myśli dokończenia

Nawias (Gdy trzeba rzucić mięsem pomiędzy warzywa)

3793 wyświetlenia
52 teksty
2 obserwujących
  • 9 July 2017, 10:32

    Takich rzeczy to w szkole uczą, dobre
    z poezją człowiek się rodzi.

  • Atira

    8 July 2017, 23:06

    To zobrazowanie myśli niepasującej, lub uzupełniającej. Słowa z nawiasu mogą zmienić sens. Samo w sobie zdanie również jest zamknięte w nawiasie. Nawias jest sednem i metaforą. :)
    Każdy znak jest tu na właściwym sobie miejscu,a nawias jest wariacją, bo jest odwrotny :)

  • 8 July 2017, 22:33

    Bardzo się wiersz podoba,tylko dlaczego Magnificencja rzuca mięsem to niezrozumiałe.

  • 8 July 2017, 15:25

    Trzeba ludzi uczyć.