Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kropka

KROPKA

Północ wybiła ,późna już pora
Noc ogłosiła ciszę
Świecą się jasno nieba latarnie
W oddali szczekanie psów słyszę

Rzeka pomysłów płynie pod górę
Myśl błądzi w świetle ogniska
Raz jest jak iskra z wielkiego pieca
Drugi raz jak płomyk świecy błyska

Trudno z wyrazów kleić zdania
Mara z jawą jak nić się plącze
Litery mniejsze dziwnie się kurczą
Chyba dzień kropką zakończę

Pamięć zapada w amnezję wsteczną
Rano gdy wstaną zorze powróci
Oczy przykrywa nocny woal
Słowik do snu trele nuci
Jolanta Małczak

73 wyświetlenia
1 tekst
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!