Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kropelkami zapomnienia

Kropelkami zapomnienia
leczę nadwrażliwość
zapominam na chwilę
że można lepiej żyć

Przecież

Nigdy nie było tam życia
za rogiem skonało
pomiędzy żalem a butelki dnem
w czyichś dłoniach przemilczałam

Strach niszczy moje oczy
zatapia je w mroku poprzednich lat

Jak głupiec pielegnuję nadzieję
każdy oddech kiedyś mija

Przecież

za bezcen oddałam
swoje ciało i krew
i duszę

Nie każdy tak ma.

24 451 wyświetleń
281 tekstów
2 obserwujących
  • Chemik -a

    26 August 2017, 21:48

    Dziękuję, ostatni, to ostatni, można pomijać :). Jednak ma on dla mnie pewne, ważne znaczenie; jeszcze raz dziękuję.

  • onejka

    26 August 2017, 21:34

    Piękny, wymowny wiersz. Czytałam kilka razy i nie mogę przestać...choć...szczerze ? pomijam ostatni wers.
    :)