Menu
Gildia Pióra na Patronite

dumny i uprzedzony

królem zwie się
lecz jest przecie
niespełna rycerzem

zamek wznosi
dwór zakłada
toż to zwykła maskarada

pionki ustawia
do walki szykuje
wkrótce imperium zbuduje

obrona zawodzi
król z wierzchowca spada
i do fosy wpada

klęski nie przyjmuje
wojna go rajcuje
więc kontratak szykuje

nie chce sojuszników
znikąd pomocników
waćpan się hołoty boi

walczy nieczysto
i myli się często
rychło się więc wycofuje

cieniem spowity
pod maską ukryty
szykuje już swój huczny powrót

_______

W.

8618 wyświetleń
54 teksty
43 obserwujących
  • topik

    3 June 2010, 15:40

    Dzisiaj cały dzień przeznaczyłam na szukanie perełek na cytatach.info :D

  • trojanek

    3 June 2010, 15:39

    Że też wszyscy dzisiaj nagle zauważyli mój stary wiersz. :]

    Dziękuję. :)

  • topik

    3 June 2010, 15:31

    Dobry wiersz, nawet bardzo dobry

    :))

  • trojanek

    17 March 2010, 15:18

    Trochę mnie zaskoczyłeś...

    Nie znam się na wierszach. Pierwszy jaki napisałam i prawdopodobnie też ostatni.