Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wszystkie ściany wszechświata

Teksty z obrazami - Wszystkie ściany wszechświata - exsilentio
Wszystkie ściany wszechświata - exsilentio

Krok przez próg tnie obie strony.
Serce więcej nie potrafi.
Kiedy światło gasisz,
Gubisz ciepło dłoni.

Zapamiętasz smak tych ust,
Taniec klonów na firanach,
Zaślepioną biel po ranach,
Wzory śniących tony słów.

Wszechświat ma tyle przestrzeni,
Ile sięgniesz ramionami.
Możesz zostać z nami,
Bez obawy spać wśród cieni.
Albo krokiem za grajkami
Wszechświat zmienić.

Quid Quidem

41 948 wyświetleń
581 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!