Menu
Gildia Pióra na Patronite

Syn Czarnego Smoka

Kroczę swą ścieżką samotnie
pośród szepczących wokół mnie cieni
a mój jedyny ojciec
prowadzi mnie, kierując nogami mymi ...

Odnalazłem Ciebie
po tak długiej wędrówce przez piekło,
mroczna królowo moja
i me serce przyrzekło,
że będziesz na zawsze mą pociechą i ostoją.

Zaś Ty, mój ojcze jedyny,
piękny, czarny, straszny i skrzydlaty,
zaprowadziłeś mnie do tej dziewczyny
co było czynem godnym najlepszego taty ...

Krążysz dumnie wysoko nade mną
i ogniem zioniesz rozświetlając mą ciemność ...

I ogniem twym w sercu mym miłość do niej płonie
gdy razem w ciemnościach splatają sie nasze dłonie.

Nigdy mnie już nie opuszczaj,
nawet na krótka chwilę ...
ale myślę, że wtedy byłeś
tylko ja sie pomyliłem.

71 029 wyświetleń
1135 tekstów
9 obserwujących
  • 12 April 2020, 20:57

    Czy to moja brat z Afryka? ;)
    Ciekawy tekst.
    Pozdrawiam. :)

  • Moon G

    12 April 2020, 17:48

    😘😘🥰

  • Michaelowa

    12 April 2020, 17:47

    😘