Menu
Gildia Pióra na Patronite

to koniec

krocząc marmurową komnatą
oznajmiam całemu światu
to koniec
niech Echo poniesie mój głos
niech zjeży się każdy włos
wszystkim, którzy wątpili
to koniec, moi mili

27 462 wyświetlenia
235 tekstów
9 obserwujących
  • 23 March 2020, 16:52

    Katastroficzne? być może dla obserwatorów, podmiot liryczny jest zadowolony ;)

  • fyrfle

    23 March 2020, 16:40

    To nie jest zamierzona obelga, tylko luźna interpretacja. Domyślam się, że przesłanie jest jakieś katastroficzne, ale nie lubię złych końców, stąd też napisałem jak napisałem.

  • 23 March 2020, 15:10

    Nie wiem czy to luźna interpretacja czy też zamierzona obelga w moją stronę, w każdym razie pomysł ciekawy, jednak koniec końców... nie ten koniec miałam na myśli ;)

  • fyrfle

    23 March 2020, 12:30

    Jedyny koniec, który mi przyszedł na myśl, to męskość, ale to koniec przeznaczony wyłącznie dla kobiet, każde inne przeznaczenia tego końca są co najmniej niesmaczne.