Menu
Gildia Pióra na Patronite

mikro ars amandi...

Krążę wielokrotnie wokół ciebie,
po twej aureoli losu
by z mikro oddali
odkrywać kolejne gwiazdy namiętności.
W molekułach czasu
wszelkie informacje gromadzę
o złości , pragnieniach czy
budzących zew obrazach kobiecości.
Bywa także ,iż lotnej
mojej myśli orbita
jest zmienna
pyłem kosmicznym pokryta
w oczekiwaniu na odkrycie.
Tym lub innym złudzeniom
poddaję się skrycie aby
nie stracić nic z ars amandi
lub przegapić makro życie...

14 017 wyświetleń
168 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!