Menu
Gildia Pióra na Patronite

Napięta Struna

Krążę w ciemnościach
Ta droga coraz trudniejsza do przebycia
Cień nadziei zanika powoli
Me ciało jak napięta struna
Przerażone jakby na kolejny cios czekało
Coraz częściej wyostrzam wzrok
by uniknąć zaskoczenia przez kolejny atak
Moja dusza już wycieńczona spowalnia tempo
I coraz częściej dotyka dna...

•••

Odseparowana od siebie samej
Stoję obok osoby którą kiedyś znałam
Zamknięta w swej głowię tracę równowagę
A każdy kolejny szept jest jak bolesny cios
Prześladują mnie przenikliwe obrazy i słowa dawniej przeżyte
Co noc wytrząsają ze mnie ostatki sił i zgliszcza odwagi
Przez cięcia na ciele mogą się wydostać
By za jakiś czas powrócić
Znów rozplenić strach i pustkę w zagubionym dawno sercu

233 wyświetlenia
2 teksty
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!