Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kunszt Literacki

"Krakowski gołąb, co by nie narobił,
Zawsze to poezja."

Kiedy sędzia skazuje na powieszenie Cygana,
Zamiast kowala,
Zawsze to sprawiedliwość.

Lekarz, gdy wycina nerkę zamiast wyrostka,
Zawsze to zdrowie.

Gazda, który masakruje gaździnę
I molestuje dzieci,
Zawsze, to ten na którego
Kościół może liczyć.

Powój na domu ogrodników
Jest tylko czym jest.
Ogrodnicy też.

297 745 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!