Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jan Kowalski odnalazł poranek złoty

Kowalskiemu Janowi
piorun nocny
we włosach siedzi
zakręcając na palcu
tłuste figle
zmęczonej soboty

On ze skwaszoną twarzą
próbuje dojrzeć zapałki
przez posklejane oczy
papierosa w zębach już ma

Jeszcze radość balangi
wydłubał zza paznokcia
i oddech złapał
stopą potarł zrogowaciałą stopę...

128 100 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • 4 December 2017, 12:18

    kiszone rarytasy