Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pierwsza klasa

Kowalskiego Jasia
pasowali na ucznia
w szkole podstawowej
ołówkiem wielkim
jak rakieta atomowa

Dostał na lewe ramię
tarczę szkolną na agrafce
i marynarski kołnierzyk
bo szkoła tradycje morskie miała

Wszystko co nasz Polsce oddamy...

Śpiewał z pierwszakami
przed pocztem sztandarowym
na apelu kombatanci się chwiali
trzymając się sztandaru z apisem ZBOWID

Później za spóźnienia linijką w łapę
oceny nadzwyczaj słabe
ukrywanie mamy w alkoholowej mgle
toalety w piwnicy i gnid
na serca dnie...

128 103 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
  • sprajtka

    20 August 2019, 12:15

    Takie prawdziwe...