Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 14 January 2022

Grymas nocny

Kot przychodzi
pomruczeć mi bajkę
do ucha

W muszlach nocy
szumią gwiazdy
galaktyki ogonami kręcą
mleczne drogi dolane do kawy
wirują

Zanim rolety
jak czerń zapadną
pojawia się cisza
oklejona płatkami snu

Na trzepaku wisi stary dywan
z rany wystaje mu sznur...

127 936 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • giulietka

    14 January 2022, 12:12

    Ten charakter pisma poznam wszędzie!
    Jak zawsze ukłony i oklaski!

  • fyrfle

    13 January 2022, 18:08

    Uwielbiam czytać Twoją poezję. Zastosowanie przez Ciebie środków poetyckich jest mistrzostwem. W Twoim wydaniu poezją jest wielką sztuką. Chylę głowę i pozdrawiam.