Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kościele nasz, który jesteś na ziemi
nie święć imienia Boga do czczych celów
stroń od królestw ziemskich,
bądź z woli nieba, nie ziemi
nakarm głodnych, przyodziej nagich
obmyj się z win,
proś o przebaczenie i przebaczaj
nie wódź na pokuszenie władzą i bogactwem,
ale bądź pomocą przeciw złu

103 037 wyświetleń
1195 tekstów
141 obserwujących