Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ogniska w lesie

Teksty z obrazami - Ogniska w lesie - exsilentio
Ogniska w lesie - exsilentio

Korony drzew, uśmiechy, słowa,
Szum wiatru szepcze słodko.
Skały są takie wiotkie..
W kurzu nikną po drogowych rowach.

Buty przetarły kamienie,
Melodia chrzęści rytmicznie żwirem.
Wszystkie te szczyty… w pyle…
W ostatniej bramie zbawienie.

Prócz mnie tylko lanca samotnego cienia
Splątana, od gasnącego słońca ucieka.
Powoli zasypia droga daleka.
Kroku nie zmieniam.

Właśnie minąłem cały świat.
Zabawy, prace, śmiech i łzy.
Rzucone w kąt siostry trzy,
Gdzie kilka koślawych chat.

Wtedy zatrzymałem czas.
Bez nich nie mam dokąd iść.
Trudny to dzień - dziś .
Nie dla nas.
Bez krzyków nie ma cisz.
Bez drzewa nawet nie umrze liść...
A żyje się raz.

Quidem.art

41 485 wyświetleń
573 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!