Menu
Gildia Pióra na Patronite

Fantasmagoria

Koronkowe życie
Na lata rozłożone
Gmatwa Bóg
Grając w kości
Bytem twym

Tka misternie
Drogi istnienia Twego
Spojrzeniem rzucając
Czyżby zapomniał?
Że czasy i estetyka zmieniły się?

Czy jeszcze wie ...że istnieje???

Brudne myśli
Słowa chwastem spowite
I ten krzyk życia na śmietniku
Ktoś woła ...
W zapomnieniu umierając

Kim...jest ...sadysta???

Każdy z nas
Na własną miarę
Pajęczą siecią życia gra
Jakim spojrzeniem świat ogarnia?
We mgle ...błąkając się ...

Miałam sen ...
Lustrzany bies
Wchłaniał mnie
Tuż pod nim Krzyż różańcowy
Wtopiony był ...złocisty!!!

.....łanami włosów ściętych ...płynęłam ...
...nie mogąc odejść ...

11 439 wyświetleń
132 teksty
15 obserwujących
  • marka

    30 November 2011, 21:02

    Każdy z nas
    Na własną miarę
    Pajęczą siecią życia gra
    Jakim spojrzeniem świat ogarnia?
    We mgle ...błąkając się ...

    Świetna zwrotka, bardzo z klimatem.

  • Pytia

    30 November 2011, 20:41

    są chwile, które wzniecają żar, są też i te które pozwalają zapomnieć....i te , które drążą głaz......
    czy można pogodzić je wszystkie, gdy kaskadą toczą nas?