Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wiersze bezsennej nocy - Nocne uwielbienie

1 Kor 1, 27-28
"Bóg wybrał to, co głupie w oczach świata, aby zawstydzić mędrców, wybrał to, co niemocne, aby mocnych poniżyć; i to, co nie jest szlachetnie urodzone według świata i wzgardzone, i to, co nie jest, wyróżnił Bóg, by to, co jest unicestwić."

Uwielbiam Cię Boże nieskończony,
bo będąc tak wielkim, kochasz to, co małe...

Uwielbiam Cię Boże nieskończony,
bo będąc wszechmocnym, to, co niemocne umiłowałeś...

Uwielbiam Cię Boże wszechpotężny,
bo będąc mądrością, to, co głupie dla świata sobie upodobałeś...

Uwielbiam Cię Boże wszechpotężny,
bo na imię Ci "Jestem", a to co nie jest wybrałeś...

7486 wyświetleń
35 tekstów
4 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!