Menu
Gildia Pióra na Patronite

Koniec i początek

Koniec i początek

Wieczór kończy jakiś okres
Już wydarzenia się nie powtórzą
Tak będą podobne, ale nie takie same
Koniec dnia
Jutro początek następnego
A jedynak już, co innego
Znów zaparzę kawę, ale kilka gram w tą albo w tamtą stronę
Inaczej pewnie chwycę łyżeczkę
Pocałujesz mnie jednak myśli mogą być innego gatunku
Spadnie śnieg lub zawieje wiatr
Zmienia się wszystko niedostrzegalnie
Wielu czeka na koniec świata
Ślepi on kończy się i zaczyna cały czas
Dryfuje w dziejach
Dla nas przybierając inny kolor na włosach i tworząc zmarszczki
Dzieci rosną potem wyfruwając z gniazd
Szarość zimy zastąpi świt wiosny
Zmartwychwstanie cudowne
Śmierć i życie
Cały czas w kalejdoskopie
I tak wszystko zaplecione niczym warkocz dziewczęcy

Władysław Andrzej Bobrzycki

Tym razem pragnę was uwieść nowym tomikiem wierszy pt. „Miłość, Złość, Łzy” Wiersze wprowadzą was do świata miłości, która często przemienia się w złość i łzy.

Jeśli taki świat miłości, złości i łez zechcecie zobaczyć proszę o kontakt na poczcie NK lub adresie mailowym, renior.wp.pl
Cena tomiku to 30 złotych
Każdy tomik zostanie wysłany na podany adres zaraz po wpłynięciu zapłaty na moje konto.
Oczywiście jak zwykle z indywidualnym, wpisem i autografem

30 837 wyświetleń
275 tekstów
14 obserwujących
  • misiek45

    3 December 2012, 17:44

    Początek i koniec alfa i omega a świat przeżyje kolejny niedokończony koniec świata-pozdrawiam;)