Menu
Gildia Pióra na Patronite

Chwila

Koniec i początek sens istnienia
nienawiść i miłość rozkwit cierpienia
Ból rodzi wszystko w chwili zwątpienia
nie ujrzysz jego i nie unikniesz cienia

Poznanie bolesnej prawdy to obawa
w tych czasach kończysz jako strawa
Fortuna jest Tobie wroga
nie ujrzysz nawet oblicza Boga

I kiedy przychodzi koniec Twej osoby
wspomnienie lat w czasie ostatniej doby
Zapomną zapomną Ciebie wszyscy
choć ich kochałeś i mówiłeś o nich bliscy

344 wyświetlenia
6 tekstów
0 obserwujących
  • fyrfle

    10 January 2018, 14:30

    Ostatnia zwrotka jak aforyzm, można wiele warstw z niej odizolować.