Menu
Gildia Pióra na Patronite

Koniec buntu, cichną odgłosy powstania.
Z uszu wyparowała już cała złość.
Serce przestało wyć do księżyca o zmierzchu,
a żal wynikły z wielkiego wybuchu
całkiem znikł po uwolnieniu spustu.
Choć gorzki i zepsuty ten orzech,
całkiem bez przeszkód został zgryziony.
Obyło się bez katorżniczych trudności.
Taneczny krok poprowadził między kłodami
co między nogami się nagromadziły.

A więc jednak porażki wcale nie zabijają.

11 340 wyświetleń
84 teksty
7 obserwujących
  • Naja

    21 January 2021, 12:02

    Bitwy wielkie i małe... Przez całe życie, z krótkimi chwilami na odpoczynek.