Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mezalians w interpunkcji

Komuś kto kłamie
bez interpunkcyjnej przerwy
trudno jest oddzielić
najmniejsze kłamstwo
od najprawdziwszej prawdy
spójnik mu się miesza
z wykrzyknikiem
zaimek się ukrywa
za plecami łącznika
partytury w modulantach
wegetują- zdanie proste
bez udziału średnika
wjeżdża pod zdanie złożone
wielokropek z myślnikiem
nawołuję do puczu
wołacz nad zaimkiem biadoli
wymachując parafrazą
nad przecinkiem średnika
tak jakby średnik miał być
jeszcze przed dużą literą
po słowie z wielokropkiem

7630 wyświetleń
254 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!