Menu
Gildia Pióra na Patronite

Déjà vu - optyka

komu oczy

https://www.youtube.com/watch?v=vbttZVTSJRU
do wiosny oczu

była zaledwie chwila
ciągnąca się latami sekund

niejedną skargę
szron położył na usta
kroplami wspomnień
spadającymi nisko

chimeryczny strach
strzępów uniesień

opisem przyjaznym
bezpieczne strony
pełne połamanych serc
w lustrze obłędu dojrzeń

to nic gdy boli uśmiech
zadrży powietrze
ciepłem umykających słów
chcąc wyświetlić zalążki dobra

początkiem zdań trafiały w serce duszy

jakże jasno świecą krawędzie szczęścia
wplecione w każdy wysiłek wyciągniętych dłoni
wejrzeniem dnia pośród domów na ulicy spojrzeń
gdy wszystkie zegary w jednym momencie
wybiły epilog pragnień

krusząc nieprzygotowane myśli

odmierzyły chwile niewczesne... a po drugiej stronie
po błękit - skąpany przystanek twoich ust

84 151 wyświetleń
2127 tekstów
24 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!