Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nieważkość

Kołysze się w nas
nieśmiertelność
los przechyla szalę rozpaczy

Od ust do ramion brzegu
rozpływa się w kropli rozkoszy
bólu nieskończoność

Noc chwieje się w nas
w obie strony

I tylko zegar idzie pewnie
swoją drogą
najcichszy dozorca
naszych oddechów policzonych

137 918 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    20 September 2011, 17:09

    I cóż Ci mogę napisać pod takim komentarzem Marie...
    Zachwycasz...

  • Papillondenuit

    20 September 2011, 16:58

    promienie słońca
    przebijają nas na wylot
    z każdą wiosną

    by przez pryzmat duszy
    rozszczepić niebo
    na barwy jesieni

  • giulietka

    19 September 2011, 22:57

    Piotr, Gerard...

    To właśnie Wy jesteście tutaj Mistrzami Pióra, z wielką radością zatem czytam, że urzekły Was moje słowa.

    Dziękuję i pozdrawiam serdecznie:)

  • Seneka 18

    19 September 2011, 19:53

    Bardzo ładnie Madziu...jesteś mistrzynią pióra...tylko podziwiać.

  • marka

    19 September 2011, 19:51

    Bardzo delikatny wiersz i po mistrzowsku zakończony, podsumowany.
    Gratulacje.