Menu
Gildia Pióra na Patronite

talizman

kolorowy pył węgla nad polem drewnianych kwiatów

supernowa
„Rosa Schanina” —
ile ciebie jest w tobie
jeszcze

odpieram (o)lśnienie
aby przeżyć
zaciskam powieki
kiedy wchodząc od drugiej strony czasu
przez kartkę
do serca wkładasz nowy
kwitnący kamień

30 113 wyświetleń
358 tekstów
51 obserwujących
  • silvershadow

    15 February 2020, 08:49

    kati75, orchideaBlue -
    bardzo Wam dziękuję,
    przesyłam ciepły uśmiech :)

  • 12 February 2020, 22:14

    kiedy wchodząc od drugiej strony czasu
    przez kartkę
    - piękne - mała nieskończoność tknięta kolorowym pyłem tuż nad* kwitnącym kamieniem

    jest po prostu tkanką i strukturą samego istnienia *
    "odpieram" a zarazem pragnę tego ogrodu*
    ...* śnię ten sen który Ty marzysz
    Pozdrawiam Autora ;) - nie chowaj reszty słów

  • kati75

    12 February 2020, 10:04

    "talizman zaklętych słów"...;-)