Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Za oknem "

Kolorowy zachód słońca
Mieni się bez karminem końca
Maj roztoczył swoje wdzięki
Pachnie konwalia i lilak też
Człowiek opowiada swój dzień
Mijamy pod znakiem zapytania
Czy to jest czas kochania?
Czy maj odpowiedni jest
Ty sam dobrze wiesz Poeto
Piszesz kolejny wiersz
Zgiełk miasta mówi Ci że
Życie wspaniałe jest
A Ty piszesz i piszesz ten wiersz
Szukasz rymów lub myślisz o bieli
Wszyscy Święci i Anieli kibicują Ci
A Ty piszesz do niej do niego
Swój wiersz lub krotki list
O tym co za oknem jest
Że życie przemija tak jak bez
Szybko i bez skrupułów
Więc nie stawiaj murów
Otwórz okno na świat ..
Na serce i na Człowieka
Za oknem szczęście czeka

24.05.2022
Nieskończenie krótka myśl - długi wiersz skończył się o godzinie 21:21

281 593 wyświetlenia
2731 tekstów
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!