Menu
Gildia Pióra na Patronite

Juz cisza

Kolorowe pigułki wezmę na sen
Uduszę w sobie cnót kilka
By dać upust...

Godną chciałam być twojej dłoni
Lecz królowa nocy włada duszą
Chciałam wierzyć że nicość ogarnę

W przestrzeni błędu życia
Potyczkę stacza rzeczywistość
z sentymentem uczucia

Choć przez chwilę być prawdziwą
Lub prostą do życia

A teraz zmora spogląda w twarz
Szczerym słowem gardzi

Chciałam być godną życia
Stoczyć słowem walkę
Lecz cisza jest największą z cnót
I czas zaprosić ja do życia

23 959 wyświetleń
235 tekstów
6 obserwujących
  • Papużka

    10 January 2016, 23:51

    Z czasem rozumiemy, że mniej znaczy więcej.