Menu
Gildia Pióra na Patronite

elektrostern

kolor blue znają tylko delfiny
i nocami dzwoniący do radia
pod pseudonimem

błyskotki mknące przez miasta wolno-stojące
bezsenne oddechy w pauzach cyfrowych
wierszy zielonokrwistych
jak magnetyzm tańczący nad sklepieniem

balonik serca żółknie
ktoś tradycyjnie
przykłada ucho do igły ciszy

*Ostern po niemiecku oznacza Wielkanoc
Stern gwiazdę
a Trost pocieszenie

30 316 wyświetleń
360 tekstów
51 obserwujących
  • silvershadow

    28 March 2018, 21:03

    Dziękuję.

  • Papużka

    27 March 2018, 23:21

    kolor blue potrafi zanurzyć w toni...

  • 26 March 2018, 22:59

    Tekst do wyróżnienia, moim skromnym zdaniem.
    Pozdrawiam. :)

  • silvershadow

    26 March 2018, 22:27

    Twoja uwaga niezwykle mnie cieszy.
    Pozdrawiam, Magdo.