Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 9 June 2021

***

kolejny wiosenny świt
hojnie rozdaje promienie słońca
rozbudzone ptaki
nucą odę do wstawania
pachnie świeżo skoszona trawa
i bez kusiciel
kręci w nosie frywolne pieszczoty

a mi się marzy mgła nad Bieszczadami
i nogi które zdobędą każdy szczyt

naciągam kołdrę
niech przykryje myśli naiwne

83 960 wyświetleń
973 teksty
64 obserwujących
  • 7 June 2021, 20:01

    Niemożliwa jest tylko... Onejka. ;)
    Pozdrawiam. :))

    od onejka, Naja, Ciska
    • onejka

      7 June 2021, 20:58

      He he mam nadzieję, że pozytywnie niemożliwa 🤗
      Dzięki i wzajemnie ✋

    • 7 June 2021, 21:45

      Oczywiście. :))

      od onejka
  • 7 June 2021, 16:05

    Uroczy, lekki, zwiewny! Śliczny

    od onejka, Ciska, Kardisz