Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Noc serca "

Kolejny raz zapadam w sen
Kolejny raz boję się...nocy serca.

Boję się cieni nocy
I blasku porannego

Nikt nie ukoi
Bólu tego

Boję się oddechu
Tego wstrzymanego

Strach moją duszę
Przenika dotkliwie

Czy to już czas -
Na tą - co Śmierć jej na imię?

Pani ciemności kroczy
Spokojnie, wywołując wojnę

Umysł szaleje, toczy boje
Kalekie myśli moje

Jeszcze żyją i
Nadzieją się żywią

Kryształy lodowe
Płyną słonym strumieniem

Co przyniesie ten dzień?
Tego nie wiem.

Wiem jedno...
Godzina ta jeszcze nie wybiła
Jeszcze Pani Śmierć nas oszczędziła.

Z serii ' Ciernie serca '
12.05.2020

281 743 wyświetlenia
2733 teksty
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!