Menu
Gildia Pióra na Patronite

W roku 2020

Kolejny raz upamiętnialiśmy
śmierć Jezusa
był na ziemi
ponad trzydzieści trzy lata
i zabili go faryzeusze

Brzozy puściły listki
sok im w kolanach gorzknieje
miasto choć zlane słońcem
drży puste przed pandemią

Jedynie mijana na krzyżu
podobizna Jezusa
trwa niewzruszenie
z tym samym cierpieniem
choć ciernie tego roku ma
z koronawirusa...

128 100 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!