Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Przemijanie

Kolejny dzień odszedł w niebyt
i nie wiemy, jaki los go czeka.
Czy ktoś go utrwalił, by nie zapomnieć
chwil przeżytych obok drugiego człowieka?

Może dla kogoś ten dzień był szczęśliwy,
bo się spełniły jego marzenia,
a ktoś inny wypił czarę goryczy
i będzie miał smutne wspomnienia.

Każdy dzień co innego nam daje.
Smutek chodzi pod rękę z radością,
lecz pamiętaj, że ważne jest,
by życie swe przeżyć z godnością.

6643 wyświetlenia
34 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!