Menu
Gildia Pióra na Patronite

kolejny dzień budzę się znów na nowo
czy tym razem obrócisz się szczęścia podkowo
nie chcę się poddawać ale serce czasem boli
że każdy innym spełnia się tak do woli

może potrzebuje przełamania nowej świadomości
nim na polu walki zbieleją samotnie moje kości
brak mi nowej duszy nowa się nie nadaję
zbyt dużo od niej wymagać rady już nie daje

każdy dzień otwiera nowy świat
nawet mo ukochany brat
chce go utrzymać przy życiu
ja szukam jego zenitu
bo jest najbliżej mojego zmierzchu
nawet kiedy szuka prawdy wierzchu

sam nie wiem w czym popełniam nowy błąd
bo jestem o krok za nim on podpala lont
i czuje jak mój czas się kończy
ta walka kiedyś mnie wykończy

zaczynam zdanie od "nie"
sam nie wiem jak zmienić je
zły ubiegł mnie o krok
i rzucił na mnie urok

idę od początku sam nowo obroną życia drogą
w sercu mam jej wartość choć przepełnia mnie trwogą
nie sprostam nie podałam nikt w to już nie wierzy
choć mówią: "nawet jak polegnie z tajemnic się nie zwierzy"

1461 wyświetleń
19 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!