Menu
Gildia Pióra na Patronite

...::Jezusie::...

Kolejna macica wypluła z siebie płód
Przy pomocy szczypiec chirurgicznych.
I chociaż miesiąc temu podobnie jęczała
To tym razem z bólu a nie z rozkoszy krzyczała.

Dlatego Jezusie jeżeli to czytasz
A z pewnością tak jest
Nie przychodź powtórnie na świat jako dziecko,
Bo w plastikowym worku na śmietniku skończysz.

Nie przychodź też jako siłacz,
Bo Pudzian już światu pokazał,
Że siłą nie zdobędzie się Lauru Zwycięstwa
A co najwyżej w dźwiganiu ciężarów się sprawdza.

Ale wierzę, że coś wymyślisz,
Bo przecież za Tobą stoi Ojciec i Duch,
Więc pewnie coś wykombinujecie
Jak ludzką głupotę przechytrzyć.

21 105 wyświetleń
173 teksty
45 obserwujących
  • motylek96

    29 July 2010, 16:38

    Ostre...

  • Wichura

    29 July 2010, 11:57

    Mocne, dobre, wyraziste. Daję duży +, na razie tylko taki mogę.