Menu
Gildia Pióra na Patronite

Aby do wiosny z garnuszkiem oskoły

Kolejna wiosna przede mną
siwe kosmyki
chowam za widnokrąg
niech spłoną
usługi "heaven" muszą poczekać
białe anioły
pokażą nowe ścieżki w lesie.

Na św. Józefa
zazwyczaj przylatują bociany
łąki pokryte rzecznym szlamem
rechot żab zwiastuje wydarzenie.

Słucham "święto wiosny"
stary patefon rzęzi jak ja
jedyne nagranie jakie mam.

Okno lekko uchylam
nastąpi niecierpliwy opis
świeżo ogolone słowiki
wyznaczą siedliska romansów
wszystkie wzgórza
ogarnie kwiatowa fontanna.

Ktoś kształtuje nasze postacie
aby spełnić jego zamysł.

Jeśli Absolut istnieje
liczę na jego wielkoduszność
napisałem list sanskrytem epickim
zrozumie.

Albo zamieni w słup soli
nikt nie obejrzy się za mną.

10 488 wyświetleń
100 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!