Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Nocny wiersz "

Kolejna noc
Niewyśniony sen
Nowy dniu
Witam Cię

Stajesz się
Blaskiem gwiazdy
Cieszysz oczy
Jesteś jasny?

Cienie przeszłości
Pod powiekami
Krople rosy
Karmią ziemię

Wyrastają kwiatami
Cierpieniem choroby
Żyję zmartwieniami
Czasem trwogi

Człowiek ubogi
Zawroty głowy
Pisanie nocne
Niezbyt owocne

Srebrem księżyca
Opalam lica
Szukam gwiazdy
Tej spadającej

Za oknem
Słońce spogląda
Żartuje sobie
Smutny księżyc

Księżyc znika
Marzeń brak
Trudny czas
Śpiewamy bluesa

Sen przyjdzie?
Odwiedzisz mnie?
Dlaczego nie?
Proszę przyjdź...

Przyjdź listem
Czwarta już
Daj nadzieję
Na sen....

28.08.2020
04:00

https://youtu.be/00dPWx-1DeM

281 010 wyświetleń
2724 teksty
35 obserwujących