Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Myślę o myśli "

Kolejną myśl popełniam
Niczym zbrodnię doskonałą
Chcę Tobą żyć - pełną piersią
Chcę Tobą żyć całą.

Tymczasem wiersz mi wychodzi
Nie na zdrowie - czy to szkodzi?
Ktoś życzliwy odpowie...pomoże?
Być może - może Pan Bóg pomoże.

Wierszem Cię opisuję - myśli moja
Nieskładna dla mnie jesteś ważna.
Chcę byś o tym pamiętała i w zakątki
Mojej duszy, umysłu często zaglądała.

Nie wiedzieć czemu - boję się...
Boję się samotności - braku przytulenia
Boję się, że Cię stracę bezpowrotnie.
Bez myśli przecież umieram.

27.05.2020
Chcę żyć!
Pomożesz mi?
Nie opuszczaj mnie
Tylko o to proszę Cię...

281 732 wyświetlenia
2733 teksty
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!