Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jeden z tysiąca - To wiec

kolejna fala ustanie
aż morze będzie spokojne
ale jak to chłopcy
lubią się bawić w wojnę

a żeby na dobre wyszło
lecz jakoś nie wychodzi
więc grzebią matki synów
a córa znowuż urodzi

i toczą się koleje
w których mordów tyle
co fala ustanie
to znowu
mogiła przy mogile

tym nie ma ziemi bez krwi
jak świat długi szeroki
kto winy winni ludzie
żadne boskie wyroki

to wiec

8182 wyświetlenia
111 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!