Menu
Gildia Pióra na Patronite

Proszę.

koisz mnie..
kiedy choć na chwilę wieczorem
mogę zanurzyć się Twych źrenicach
szukając stłumionego oddechu
który wyznacza kres dnia

przychodzi noc
a ja przygryzając wargi
smakuję resztki dnia
które dałaś mi
całując przed snem

odgarniam włosy z Twojego policzka
który pewnie często powiela rumień
ilekroć myślę o Tobie

i proszę Boga po cichu
by mnie zabrał noc przed Tobą
bym nie musiał
nigdy żegnać dnia
bez Ciebie

07.08.2013

czasem są dni kiedy mimowolnie usta przybierają kształt, który powinny mieć codziennie. Dzięki:)

16 289 wyświetleń
237 tekstów
71 obserwujących
  • 18 September 2013, 19:16

    cudo...
    brak mi słów.

  • misiek45

    8 August 2013, 00:13

    Przepiękny wiersz ,a ostatnia zwrotka mocno chwyta za serce..-pozdrawiam na dobranoc Michale :)