Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pinto

Kocur dostojny w ciepłym futerku
Kroczy przez taras, kiedy chce przyjść
Łapy ma duże jak lew prawdziwy
Na nosie kropka... od Boga ślad

Spokój futrzasty leży tuż przy stopie
Czujesz, że możesz tak wiecznie trwać
Byle nie zburzyć więzi niezwykłej
Którą pan Kocur zechciał ci dać

Embipi
Z "Kociej serii"

4046 wyświetleń
38 tekstów
0 obserwujących
  • Giakonika

    7 January 2021, 20:37

    "Na nosie kropka... od Boga ślad"

    - pięknie, jak i cały wiersz :)