Menu
Gildia Pióra na Patronite

niebo (Kleosin)

koci wzrok usiadł na parapecie
między mną a zachodzącym słońcem
zawieszam fotografie dnia

czas przechodzi turbulencje
jak zwykle jak co dzień
za narodziny chwili łyk wódki

na agrafce jeszcze jedna sekunda
rozmarzona jak wieczorna gwiazda
w wielkim wozie samotności

27 547 wyświetleń
323 teksty
8 obserwujących
  • giulietka

    17 November 2019, 10:58

    Zatrzymuje.
    Wygląda na to, że widujemy to samo niebo przy DW682 ;)