Menu
Gildia Pióra na Patronite

Terapeuta

Teksty z obrazami - Terapeuta - exsilentio
Terapeuta - exsilentio

Kocie, powiedz czy jestem dobrym panem?
Czy dbam o Ciebie? Czy masz wygody?
Czy cisza domu tuż nad ranem
Koi kociej włóczęgi złe przygody?
Czy naszych dłoni pieszczota miękka
Poprawia walecznego serca rytm,
Na tyle, że kocia dusza nieulękła
Zabliźnia strachu szarpiący sznyt?
I w końcu, jako opiekun - człowiek,
Czy mam nad Tobą dobrą pieczę?
Kot spojrzał spod przymkniętych powiek
I mruknął - człowieku, to ja cię leczę.

Quid Quidem

42 057 wyświetleń
582 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!