Menu
Gildia Pióra na Patronite

czy mnie

kochasz
tym żarem ogniem wirem
czy pamiętasz
wieczory ciepłych myśli
czy przytulisz
gdy wrócę chmur błękitem
miłosną falą
co rzeką się wyśni

czy rozgrzejesz
mą męskość smukłym ciałem
celebrując
przedsionek bram rozkoszy
czy odegrasz
sonatę pocałunków
nim ranek swym oddechem
rozkosz słodką spłoszy

i pozostawi
delikatność nocy
na firmamencie
nagiej wrażliwości
deszczem utulę zmysły
sokiem nasycone
spijane chwilą jedną
z twojej kobiecości

43 932 wyświetlenia
511 tekstów
16 obserwujących
  • Elizabetta

    29 December 2011, 12:01

    Szczerze...to jeden z najlepszych wierszy jakie tutaj czytałam, Piękny:)