Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

***

Kochany świecie,
Kto otrze moje łzy?
Jeśli nie potrafię być lepsza,
Jeśli nie potrafię być prawdziwsza,
Moje samotne noce,
obawiam się, że nie odejdą.

Obietnice nie zmienią już nic,
I przysięgam, to takie zabawne,
Jesli porzucę to czym jestem,
postanowię zostawić siebie,
Kochany świecie, czy sprawisz,
że ból zniknie?

Pokochałeś mnie zbyt samolubną,
Gdybym mogła zamknąć Cię w dłoniach,
może wtedy strach zniknąłby z
moich oczu?
Czy to kłamstwo byłoby wystarczające?
Czy wtedy kochany
świecie oszczędziłbyś mnie?

12 348 wyświetleń
98 tekstów
22 obserwujących