Menu
Gildia Pióra na Patronite

List do nieba (2)

Kochany Mulka

to już dziesięć lat minęło od chwili kiedy zgasiłeś oczy
wciąż powracające w moich snach jesteś taki sam
jak wówczas kiedy po raz pierwszy zobaczyłam blask
piwnookich i jakże kochanych

uśmiechy czterolatków z przestrzeni dwudziestu
przeplatają się co dnia od pierwszego wspomnienia
czy uwierzysz że wciąż pamiętam tamten dzień
siedziałeś na krześle tuż obok

oszalałam na twoim punkcie już wtedy
chciałam wstać pobiec cieszyć się razem z tobą było
za wcześnie rozlany piwny blask krzyk duszy bliskość
kochałam cię ponad wszystko

to ty
nauczyłeś mnie wymawiać swoje imię
wyryte na przestrzeni życia w kamieniu
czasami serca czasami płyty i wspomnień

---
Maj 2008 r.
z serii "Listy do Brata"

37 447 wyświetleń
613 tekstów
13 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!