Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Pan z lodu i Ja.

Kochany chłopcze,
Czy to nie świat uczynił Cię samotnym?
Czy nie uczynił Cię zrezygnowanym?
Twoje oczy są zmęczone,
Pozwól więc, że zabiorę to co trudne

Jeżeli pójdziesz ze mną, pokażę Ci jak piękna jest noc,
W płatkach śniegu
ukryjemy nasze sekrety,
Mogę sprawić, że uwierzysz.

Dla serca które kochało,
pozwól zimie otulic Cię,
Wśród zamieci,
wszystkie twoje troski znikną.

Tu gdzie słońce nas nie dosięgnie,
Tu gdzie temperatura
jest poniżej zera,
Wyznam Ci nieprzemijającą miłość.

Dla Ciebie zbudzę największą lawinę,
pochłonę to co złe,
Jeśli tylko zechcesz, sprawię,
że smutek odejdzie na zawsze.

12 348 wyświetleń
98 tekstów
22 obserwujących