Menu
Gildia Pióra na Patronite

o kwiatuszku

Kochanie dziś pytają mnie
czy wyłączę światło
i kruche serce umieszczę na krzyżu
ołtarz bolesnych problemów
jeszcze nie wiem
twoja nieobecność czyni spustoszenie
czuję na tym boisku
jak czas gojenia dotyka smutek
w próbie powrotu serca

nie pozwólmy pozostawać jemu w samotności
aby wracając nie było zawstydzone
niech to co nas myli
pozostawi uśmiech
tak odnaleźć można
co odebrane zostało
odpieczętować duszę
rozwiązać węzły

3099 wyświetleń
52 teksty
19 obserwujących
  • misiek45

    27 June 2013, 11:43

    Poruszający wiersz o głębokiej treści tak jakby powrót do życia -pozdrawiam Aquarelle na dzień dobry:)

  • onejka

    27 June 2013, 11:16

    Tytuł ...i treść... wzruszenie pozostawia