Menu
Gildia Pióra na Patronite

Niżej podpisana

Kochane moje dziecko
nie krzycz tak proszę
wiem, że boli
ale nie na zawsze
przecież ja tu jestem
ja matka
wszystkich niedokonanych samobójstw
matka każdego z nieproszonych na świat dzieci
ja okrzyknięta głupio ślepą
uparcie przy Tobie trwam
mój skarbie
choćbyś już nie miał sił wstać
otoczony mackami czarnej śmierci
która w szale rozbawiona śmieje Ci się w twarz
błagam Cię dziecko moje
ja matka w koralach łez
pamiętaj że ja jestem
choć czasem mnie wyrzucasz w kąt
pamiętaj
ja nigdy nie odpuszczam
to ja krzyczę tym szeptem z dna Twojego serca
bądź silny
bo szykuję dla Ciebie
na kiedyś
nowy, lepszy dom
niżej podpisana
Nadzieja

10 099 wyświetleń
73 teksty
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!