Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mój pierwszy dzień mamy.

Kochana mamusiu dziś piszę do Ciebie
twą miłość w tych wersach chciałbym wynagrodzić.
Inni mają łatwiej, kupują prezenty
a ja mam pół roku i nie umiem chodzić.
Gdy wczoraj zasnęłaś dając mi całusa
myślałaś że również ja słodko śpię.
Lecz wtedy na ucho szepnąłem tacie
że chciałbym napisać dla Ciebie ten wiersz.
Tak z jego pomocą dziękuję Ci za to
że przez Twoją miłość dziś jestem tu.
Za dziewięć miesięcy noszenia pod sercem
za każdy Twój całus w me czółko do snu.
Za codzienny uśmiech i troskę, opiekę
dziękuje Ci bardzo i wiedz KOCHAM CIĘ!
A ten mały wierszyk z małego serduszka
niech będzie przy Tobie w ten cudowny dzień.
Na pierwszy dzień mamy, na wieczną pamiątkę
co w sercu zachowasz na całe życie.
Swą miłość i wdzięczność dla wspaniałej mamy
napisał półroczny synek.......Filipek.

Kocham Cię Mamusiu

14 736 wyświetleń
139 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!